soorten

dakbedekkingen

 

Wat voor type dakbedekking geschikt is voor uw dak, hangt vaak af van de functie van een dak. Wordt uw dak bv. frequent belopen, wordt het dak gebruikt voor PV-panelen, wordt het dak uiteindelijk voorzien van sedum. Met dit soort vragen, stellen wij voor opdrachtgever en/of eindgebruiker een maatwerk advies op, om zo tot de juist oplossing te komen!

01. PVC dakbedekkingen

Gezien onze corebusiness namelijk de hal- en industriebouw. Verwerken wij voor 80% van onze afzet, PVC-dakbedekkingen. Daarbij is onze minimale verwerkbare dikte, 1.5mm. Deze dikte is ook een vereiste voor PV-panelen, die vaak op deze platte daken worden aangebracht.02. EPDM/FPO-TPO Dakbedekkingen

Omdat de EPDM en FPO dakbedekkingen in de lijn van kunststof dakbedekking liggen, behoort dit uiteraard ook tot ons vakgebied. Door specialistische trainingen en praktijkopleidingen, zijn onze monteurs opgeleid om tal van verschillende dakbanen te verwerken, denk hier bv. aan de Firestone Ultraply TPO en de Firestone Rubbergard EPDM.

03. POCB/hybride Dakbedek-kingEN (bitumen vervangers)

In deze dakbedekking zien wij toekomst. Wij noemen dit ook de perfecte “bitumen-vervanger”, die ook nog eens 100% recyclebaar is. Daar komt bij, dat tijdens de verwerking geen ‘open vlam’ meer wordt toegepast en de werkzaamheden zo op een veiligere manier kunnen worden uitgevoerd.

01. PVC DAKBEDEKKINGEN

Van nature is Roofing Solutions B.V. een PVC dakdekkersbedrijf. Door de flexibiliteit van PVC, kun je kort gezegd ‘bijna’ alles maken. Deze dakbedekking biedt uitstekende mogelijkheden om opvallende en onderscheidende daken te mee maken. Deze dakbedekking is in verschillende kleuren te krijgen en voor het aanbrengen hier van is geen open vuur nodig. Hierdoor heeft het een korte verwerkingstijd en is het prijstechnisch het meest interessant. Met een levensduur van 20 tot 25 jaar is deze kunststof dakbedekking kortom, ideaal voor elke type dak!

Flexibel

UV-bestendig

Prijstechnisch het voordeligst

Korte verwerkingstijd

Universeel toepasbaar

20-25 jarige levensduur

Q

Weekmakers

Q

Verkleurd snel

Q

Trekt vuil aan / wordt snel glad

02. EPDM/FPO-TPO DAKBEDEKKINGEN

EPDM en TPO dakbanen bevatten geen weekmakers en geen halogene vuur-vertragende middelen. Dit maakt deze type dakbedekkingen uiterst bestand tegen UV-straling en ozon. De membranen worden ook niet aangetast door schimmels of door andere vaak voorkomende chemicaliën op het dak.
De afgelopen decennia werden EPDM en TPO dakbedekkings-systemen met succes geplaatst op duizenden kleine residentiële en grote industriële daken wereldwijd. Door de uitgebreide trainingen, die worden aangeboden voor de verwerker, maakt het dat deze type dakbedekkingen tot het hoog-segment behoren. Wij bieden u deze hoogwaardige producten graag aan en adviseren u graag verder in welk type dak-systeem, deze het beste kunnen worden toegepast!

Geen weekmakers

Kleurvast

Trekt weinig vuil aan

Duurzaam

30-50 jarige levensduur

Q

Weersafhankelijke verwerking

Q

Langere verwerkingstijd

Q

Prijstechnisch duurder

03. POCB-DAKBEDEKKINGEN/
BITUMEN VERVANGERS

Bitumineuze dakbedekkingen worden al decennia lang verwerkt en heeft zich bewezen, een kwalitatief sterk product te zijn. Toch zijn wij als bedrijf afgestapt van de verwerking hier van. De grootste reden is het brand vrij werken. De brandverzekering liegt er niet om en daar bij vergt het ergonomisch veel van onze monteurs.
De nieuwe POCB dakbedekking brengt hier door veel voordelen met zich mee en daarnaast oogt het zelfs veel op bitumen. Daarmee gaat dit type dak ook nog langer mee dan de traditionele bitumen daken. De gemiddelde levensduur van dit dak-systeem is namelijk meer dan 30 jaar.

Anti-slip

Geen open vuur

Kleurvast

Trekt weinig vuil aan

Duurzaam / Recyclebaar

30-35 jarige levensduur

Q

Weersafhankelijke verwerking

Q

Langere verwerkingstijd

Q

Prijstechnisch gemiddeld

04. HYBRIDE DAKBEDEKKINGEN/
BITUMEN VERVANGERS

Als laatste voegen wij Resitrix toe aan onze verwerkbare vakgebieden. Dit Hybride product, noemen wij ook wel de Roll-Roys onder de dakbedekkingen. Dit product heeft als toplaag een EPDM en een SBS (bitumen) onderlaag. Resitrix is ideaal geschikt voor balkondaken, dakterrassen of dakgoten, maar in principe een universeel toepasbare dakbedekking.

Anti-slip

Geen open vuur

Trekt weinig vuil aan

Uiterst duurzaam

Universeel toepasbaar

50 jarige levensduur

Q

Weersafhankelijke verwerking

Q

Prijstechnisch het duurste materiaal

“Wij hanteren hoge standaarden om consequent top performance te leveren”

Your roof more than just waterproof

14 + 3 =

Kantoor

Nobelstraat 28F
5051DV Goirle

Social Media

Volg je ons al?